Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Així vol combatre el feixisme un cinema alemany

Un cinema alemany ofereix entrades gratis als militants d’Alternativa per Alemanya per veure “La llista d’Schindler”. Aquest fet ha molestat la formació d’ultradreta. El cinema d’Hachenburg, protagonista d’aquesta iniciativa, projectarà la pel·lícula d’Steven Spielberg, film on […]

Redacció
Redacció 03/01/2019
'La llista de Schindler' / Wikipedia

Un cinema alemany ofereix entrades gratis als militants d’Alternativa per Alemanya per veure “La llista d’Schindler”. Aquest fet ha molestat la formació d’ultradreta. El cinema d’Hachenburg, protagonista d’aquesta iniciativa, projectarà la pel·lícula d’Steven Spielberg, film on l’empresari Oskar Schindler salva a milers de jueus de l’Holocaust en contractar-los a la seva fàbrica.

L’objectiu de l’oferta és commemorar el Dia de les Víctimes del Nacional – Socialisme, que se celebra el dia 27 de gener. El líder d’AfD a l’estat alemany de Renània Palatinat, Uwe Junge, ha criticat el cinema pel fet d’equiparar el seu partit al Nacional – Socialisme.

AfD és un partit d’ultradreta alemany conegut per la seva política antiimmigració, i també per restar importància al passat nazi del país teutó. El 2017 va aconseguir obtenir representació al parlament federal.