Diumenge, 4 de desembre de 2022 - Edició 1592
La República

Així viu Iñaki Urdangarin a la presó de Brieva

Iñaki Urdangarin ja fa gairebé un mes i mig que va ingressar a presó. Però no a una presó qualsevol, sinó a la de Brieva. Ha aconseguit que les institucions […]

Redacció 30/07/2018
Imatge d'Iñaki Urdangarin en un dels seus judicis / ACN

Iñaki Urdangarin ja fa gairebé un mes i mig que va ingressar a presó. Però no a una presó qualsevol, sinó a la de Brieva. Ha aconseguit que les institucions penitenciàries el col·loquin al mòdul d’homes, on viu sol.

Però aquestes no són les úniques comoditats d’Urdangarin. També disposa de diferents aparells per fer gimnàstica tots els dies. Dins del mateix mòdul hi té una cinta per córrer i una bicicleta estàtica, segons recull El Español.

El cunyat del rei Felip VI té més opcions per sortir a la monotonia de la presó. Sorprenentment, Urdangarin s’ha aficionat ara al cultiu de verdures i hortalisses. Tal com recull el diari, i encara que el pati sigui de ciment, Urdangarin cultiva tomàquets, pebrots i altres vegetals en torretes.

Ni escriu ni llegeix

Curiosament el mòdul d’homes de la presó de Brieva, ja disposava d’aquestes eines per cultivar fruites i verdures. Tot ve però de quan l’exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán, hi va estar tancat. Ara bé, les aficions d’ambdós semblen però diferents. Roldán preferia els bonsais.

Urdangarin però no escriu ni llegeix. No ha demanat ampliar els seus estudis tot i que sembla que ho tindria relativament fàcil per cursar qualsevol titulació de la UNED. Fonamentalment, veu la televisió.