Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Així valora el PP la visita privada d’Urkullu a Junqueras

La presidenta del PP de Bizkaia, Raquel González, creu que, amb la visita al líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, el lehendakari, Iñigo Urkullu, “ha marcat la […]

Redacció
Redacció 16/08/2018
El lehendakari, Íñigo Urkullu/ PNB

La presidenta del PP de Bizkaia, Raquel González, creu que, amb la visita al líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, el lehendakari, Iñigo Urkullu, “ha marcat la seva clara decisió per la independència”.

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, González ha criticat el fet que Urkullu hagi anat a la presó a parlar amb Junqueras i li ha recordat que ell és lehendakari, per la qual cosa la visita “de privada no en té res”.

D’aquesta manera, ha respost al fet que el Govern basc hagi assegurat que la visita del lehendakari a l’exvicepresident empresonat era “privada” i per raons “humanitàries”.

Visita privada

La dirigent popular ha apuntat que Iñigo Urkullu, “en el seu discurs, és moderat, però en els gestos és molt radical”. “Visita Junqueras per donar auge a la qüestió independentista i ara ens vol colar a la tardor un nou estatut i va de la mà de Bildu. Per tant, de moderat no en té res, és tot molt radical”, ha insistit.

Al seu parer, Urkullu “l’única cosa que farà és replicar a la societat basca tot allò dolent que hi ha en aquest procés a Catalunya”. “El lehendakari hi va i titlla de privat i per humanitat un viatge que l’única cosa que fa és marcar la seva clara decisió per la independència”, ha afegit.

Finalment, ha reiterat que, si fos per “humanitat, hauria d’haver anat a visitar totes les persones amenaçades pel terrorisme que van haver de deixar la terra basca”.