Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 451
La República

Així troleja la policia italiana uns lladres de quadres

El sacerdot Alessandro Chiantaretto va explicar ahir al matí a l’agència EFE el robatori del quadre Crucifixió de Pieter Brueghel el Jove a l’església del poble italià de Castelnovo Magra. […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 14/03/2019
Díptic de la Crusifixió de Pieter Brueghel el Jove

El sacerdot Alessandro Chiantaretto va explicar ahir al matí a l’agència EFE el robatori del quadre Crucifixió de Pieter Brueghel el Jove a l’església del poble italià de Castelnovo Magra. “Han fet una bona destrossa” va ser el comentari del sacerdot. El robatori, doncs, es va produïr quan diverses persones encaputxades van entrar a l’església, trencant la vitrina on estava el quadre i fugitn amb un cotxe. El que no sabien els lladres és que la policia havia canviat l’original per una còpia fa un mes.

La policia militar italiana va saber fa un mes que s’intentava un cop contra l’obra. D’aquesta manera van canviar l’obra i instal·lar diverses càmeres de seguretat. Aquest canvi només el sabien el sacerdot, Alessandro Chiantaretto i l’alcalde, Daniele Montebello. Els dos, van atendre la premsa just després del robatori per confiar als lladres i no deixar al descobert la trampa. Hores després El fatto quotidiano desvelava l’engany.

L’obra Crucifixió és un quadre pintat sobre fusta per Brueghel el jove, membre d’una notable dinastia d’artistes del segle XV i XVI. La peça està valorada en tres milions d’euros. La mateixa església va ser robada amb anterioritat. Concretament el 1979 van robar una pintura dels alumnes genovesos d’Anton van Dyck. Un fet que va ser traumàtic pel poble.

Relacionats