Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Adeu al PSC d’Iceta, qui seguirà amb les seves tasques com a ministre d’Esports pel PSOE

L’actual ministre d’Esports i primer secretari del PSC, deixarà el seu càrrec amb el partit català, després que el PSOE celebri el seu Congrés Extraordinari. Aquest plantejament d’Iceta, mostra que les nombroses afinitats entre PSC i PSOE podrien eixamplar-se, es pressuposa que amb Illa al capdavant

Redacció
Redacció 01/09/2021
Miquel Iceta intervenint al Congreso

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presentarà la seva renúncia al càrrec en un congrés extraordinari del partit el 18 i 19 de desembre, ha anunciat Salvador Illa, el líder dels socialistes en el Parlament. No han trascendit els motius pels quals Iceta abandonarà el lloc de secretari, però succeirà després que el PSOE celebri el Congrés Extraordinari. Per tant, se suposa que perquè les tasques d’Iceta com a ministre de Cultura no intercedeixin amb les del Partit Socialista de Catalunya.

Es preveu, per tant, que sigui Illa qui ocupi el càrrec d’Iceta, malgrat que encara no es pot donar per sentat. Després de set anys en el càrrec de l’ara ministre de Cultura i Esports, va fer aquest salt al Partit Socialista Obrero Espanyol i va permetre així l’arribada d’Illa al PSC, qui al seu torn va deixar el seu càrrec com a Ministre de Sanitat. Aquest canvi de cadires demostra que hi ha un punt de vista amb moltes afinitats entre els PSC i PSOE, i no és casual, per tant, que el Congrés Extraordinari del PSC, suceeixi després del del PSOE, reduint així l’incertesa pel que fa a qui tindrà el control dels socialistes.

Salvador Illa va presentar-se electoralment com a l’alternativa a l’independentisme, després que Ciudadanos s’esfondrés al Congreso. No obstant això, Illa no va aconseguir el suport mínim per governar i, des de llavors, ha mostrat un posicionament més reservat.