Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Ada Colau planta un debat sobre comerç

El Debat Final dels Esmorzars del Comerç de Barcelona, que s’ha celebrat al MACBA aquest dimarts, ha tingut una absència notòria. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, no s’hi ha […]

Marina Almansa
Marina Almansa 09/04/2019

El Debat Final dels Esmorzars del Comerç de Barcelona, que s’ha celebrat al MACBA aquest dimarts, ha tingut una absència notòria. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, no s’hi ha presentat -encara que havia estat convidada i havia acceptat la petició- i ha deixat la cadira buida.

Al seu torn, els candidats a les municipals de Barcelona, han debatut sobre el model de comerç de la capital catalana. El debat però, organitzat per Barcelona Oberta i Barcelona Comerç, ha tingut més absències.

La invisibilització de Barcelona és capital i la CUP

Per la seva banda, el candidat de Barcelona és capital, Jordi Graupera, ha denunciat via Twitter que no se’ls convida als debats importants a la ciutat i se’ls invisibilitza com a nou subjecte polític: “Els missatgers d’ERC i JxC estan fent tota la pressió possible perquè no ens convidin a cap debat, o ens desconvoquin si ho han fet”, ha dit l’alcaldable.

Graupera també denuncia que, aquest dilluns, al debat organitzat per l’Assemblea sobre candidatures independentistes, les formacions van optar per “enviar substituts”, tenint en compte que no hi va assistir cap número u de cap llista.

Una altra formació que tampoc no ha participat al debat sobre comerç barceloní és la CUP Capgirem Barcelona. La formació cupaire ha mostrat el seu malestar i ha anunciat que no se’ls ha convidat.