Edició 2149

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 13 de juny del 2024
Edició 2149

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 13 de juny del 2024

Activistes per l’habitatge ocupen una oficina del BBVA a Barcelona per exigir lloguers socials i aturar els desnonaments

L’acció s’emmarca dins la campanya ‘Guerra a Cerberus’, que ha mobilitzat sindicats a Madrid i València

|

- Publicitat -

Una cinquantena d’activistes per l’habitatge han ocupat aquest dimecres al matí una de les oficines del banc BBVA situada a l’avinguda Diagonal de Barcelona per exigir que es compleixi la llei 24/2015 que obliga els grans tenidors a atorgar lloguer socials a persones vulnerables.

Publicitat

Els manifestants han demanat també que s’aturin els desnonaments que el fons Cerberus té en marxa, “que en el cas de Barcelona són molts”, ha assegurat la portaveu del Sindicat de Barri del Poble-Sec. L’acció s’emmarca dins la campanya ‘Guerra a Cerberus’, i ha tingut rèpliques similars a Madrid i València.

La portaveu ha explicat que diversos sindicats de Barcelona han organitzat aquesta acció per assenyalar que el fons “voltor” Cerberus “no està complint la llei”. “Estem parlant de famílies vulnerables i amb menors que no tolerarem que es quedin al carrer”, ha assegurat. En el cas de Barcelona, l’activista ha afirmat que hi ha “desenes” d’afectats i ha dit que encara hi ha “molts casos” per comptabilitzar. “Gairebé a cada sindicat tenim algun cas de Divarian i alguns estan per confirmar”, ha afegit.

Els manifestants ha explicat que el BBVA va crear la societat Divarian el 2018 i va vendre a Cerberus 61.000 béns, la majoria habitatges procedents de Caixa Catalunya amb un cost públic de rescat de 12.000 MEUR. “Aquest fons voltor ha comprat a preu regalat milers d’actius procedents del rescat bancari”, han afirmat els activistes.

La portaveu del Sindicat de Barri del Poble-Sec ha assegurat que continuaran fent pressió fins que es compleixi la llei: “És una qüestió d’urgència, és insostenible”, ha lamentat. L’acció ha estat coordinada pel Sindicat del Llogateres.

Et pot interessar  El preu de l'habitatge puja un 5,6% a Catalunya durant el primer trimestre
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut