Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

A la venda el nou llibre de J. R. R. Tolkien

Ahir, dijous, es va posar a la venda als EUA i al Regne Unit l’últim llibre J.R.R. Tolkien: The fall of Gondolin. El llibre narra la història de l’homònima ciutat […]

Redacció
Redacció 31/08/2018
La caiguda de la torre de Gondolin / Wikipedia

Ahir, dijous, es va posar a la venda als EUA i al Regne Unit l’últim llibre J.R.R. Tolkien: The fall of Gondolin. El llibre narra la història de l’homònima ciutat en mans del vala Morgoth i acaba amb l’èxode dels supervivents al delta del riu Sirion. L’obra fou escrita el 1917 durant la convalescència de Tolkien a Great Haywood, després de ser ferit a la Batalla del Somme.

Els fets tenen lloc milers d’anys abans del Senyor dels Anells. Al llibre hi descobrirem la història d’ascens i decadència del regne secret dels elfs. Un territori controlat per Turgon, que Morgoth voldrà destruir amb els seus exèrcits.

L’editorial HarperCollins a Anglaterra i Houghton Mifflin als Estats Units són les distribuïdores del llibre revistat pel tercer fill de l’autor: Christopher Tolkien. Hem de recordar que el Silmarillion, Els Fills de Hurin a més dels Contes inacabats de Númenor són publicats gràcies a tasca crítica de Christopher. El nonagenari fill del lingüista s’ha dedicat des de 1973 a recopilar, analitzar i publicar l’obra del seu pare. Aquest, però, ja serà l’útlim llibre que és publicarà, ja que completa la trilogia dels Contes de Númenor, iniciada amb la història dels Fills de Hurin, seguida per Beren i Lúthien i acabada amb el present.