Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

A Grande-Marlaska li creixerà el nas de tant mentir: Una unitat especial italiana va intervenir en la detenció fallida de Puigdemont

|

- Publicitat -

Després de l’arrest fallit de Carles Puigdemont han transcendit més detalls de l’operatiu que va detenir al president a l’exili. Aquestes informacions desmenteixen de manera clara la versió del ministre d’Interior Fernando Grande-Marlaska, segons la qual es va retenir a Puigdemont per l’activació d’una alerta i en la que no hi van intervenir policies espanyols.

Publicitat

Aquestes informacions que van començar a filtrar-se el mateix dissabte, però ara prenen més solidesa, i deixen en evidència les clavegueres de l’Estat. També a Interior que menteix obertament, quan es tracta de perseguir l’independentisme.

Segons informacions a les quals La República ha pogut tenir accés, l’operatiu de detenció de Puigdemont el van dur a terme unitats de la Comissaria General de Policia Judicial que van actuar de manera coordinada amb la DIGOS.

Aquest grup d’elit policial és la Divisió italiana d’Investigacions Generals i Operacions Especials. Per tant, per molt que la Moncloa ho negui, l’operatiu es va preparar amb antelació i es va encarregar de gravar l’operatiu. Així, es fa difícil d’explicar com membres d’aquesta divisió van poder gravar l’operatiu, si es tractava d’una alerta inesperada.

Al seu torn, Francisco Pardo, director general del Cos Nacional de Policia, i José Ángel González Jiménez, director adjunt operatiu de la Policia Nacional, van estar pendents de la detenció de Puigdemont, tal com apunten altres mitjans.

Malgrat tot, Grande-Marlaska segueix insistint que “cap autoritat espanyola, ni de cap departament, van estar presents en la detenció, ni abans, ni durant ni després” qui va fer aquestes declaracions després que hi hagués l’alliberament del president a l’exili.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha lamentat que: “Això és molt greu” i ha afirmat que cada vegada fa més mala espina. Puigdemont, en canvi s’ho ha pres amb més d’humor i ha afirmat que: “Això promet”. És a dir, que l’Estat està lluïnt-se, ja que a més a més de dur a terme intervencions molt al límit de la llei, quan fracassen les nega. “I fa l’efecte que només és el principi” ha etzibat Puigdemont.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió