Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

‘A Faithful Man’ inaugurarà el D’A Festival

El festival de cinema es celebrarà a la sala Zumzeig, el CCCB i la Filmoteca de Catalunya, a més de les quatre sales de l'Aribau Multicines i la sala Aribau 5

|

- Publicitat -

El D’A Film Festival Barcelona 2019 s’inaugurarà amb la comèdia romàntica francesa Un hombre fiel de Louis Garrel. La segona pel·lícula que dirigeix el reconegut actor està protagonitzada per ell mateix, Laetitia Castai Lily-Rose Depp i va guanyar el premi al millor guió al Festival de Sant Sebastià 2018. La retrospectiva del D’A 2019 estarà dedicada al director francès Christophe Honoré amb la projecció de la seva filmografia amb la seva darrera obra, Vivir deprisa, amar despacio. El D’A se celebrarà del 25 de abril al 5 de maig i aplegarà més de cent films distribuïts entre les diverses seccions del festival i que portarà a la ciutat més de 30 directors i directores per presentar les seves obres.

Publicitat

https://www.youtube.com/watch?v=FWmXX46KJPU

Entre les primeres confirmacions de la programació del D’A també hi ha les dues noves pel·lícules de Hong Sang-soo -fidel com sempre a la seva cita anual amb el festival-, Grass i Hotel by the River, guanyadora del premi al millor actor i guió al Festival de Gijón i del premi al millor guió al Festival de Locarno.

Dos directors premiats al D’A presenten nova pel·lícula en aquesta edició: d’una banda, Andrés Duque, guanyador del Premi Talents del D’A 2016 per Oleg y las raras artes, torna al festival amb Carelia: Internacional con monumento, una obra poètica i espiritual ambientada en un assentament a prop de la frontera entre Rússia i Finlàndia. Ryûsuke Hamaguchi, director de Happy Hour (premi del públic al D’A 2016), presenta Asako I & II, adaptació de la novel·la de Tomoka Shibasaki, una història d’amor juvenil fosca i pertorbadora.

A la programació del D’A 2019 també hi ha pel·lícules que han marcat l’any al circuit de festivals, com Nuestro tiempo de Carlos Reygadas, estrenada a Venècia 2018 i que mostra un joc radical d’autoficció al voltant d’un triangle amorós i de la masculinitat tòxica que se’n desprèn i An Elephant Sitting Still, primera i última pel·lícula del cineasta xinès Hu Bo, mort de forma prematura als 29 anys. Un retrat de gairebé quatre hores que mostra quatre històries creuades, crues i poc autocomplaents, a la Xina contemporània, i que ha guanyat premis a la Berlinale, a Hong Kong i a IndieLisboa.

El primer avançament del D’A 2019, al qual s’incorporaran en les properes setmanes nous noms que completaran una programació de més de cent títols d’arreu del món, també inclou Love me not, la nova pel·lícula de Lluís Miñarro, coescrita amb Sergi Belbel i amb un repartiment que inclou intèrprets com Lola Dueñas, Ingrid García Johnsson, Francesc Orella o el cineasta Oliver Laxe. Ben Wheatley, l’iconoclasta director de Free Fire o Turistas, torna al festival amb ‘Happy New Year’, Colin Burstead, tragicomèdia negra protagonitzada per un home que veu com perilla la seva posició com a líder d’una família nombrosa. Finalment, també es presentarà The Mountain de Rick Alverson, director d’obres tan radicals com The Comedy (2011) o Entertainment (2015), protagonitzada per Tye Sheridan, Jeff Goldblum i Denis Lavant, una pel·lícula enigmàtica i magnètica que reflexiona sobre la manipulació i la passivitat contemporànies de forma brutal i devastadora.

Nous espais del D’A 2019

El D’A 2019 se celebrarà en els espais habituals del teatre del CCCB, la sala Zumzeig i la Filmoteca de Catalunya, als quals s’incorporen les quatre sales de l’Aribau Multicines i la sala Aribau 5, que acollirà la inauguració del festival.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió