Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

’55 urnes per la llibertat’ arriba a Barcelona

Aquest dilluns, 1 d’octubre, s’inaugura l’exposició ’55 urnes per la llibertat’ organitzada pel Comitè de solidaritat catalana – Catalunya Nord, i comissariada per Esteve Sabench i Fina Duran. La mostra, […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 01/10/2018
Pla general de la gent passejant entre l'exposició '55 urnes per la llibertat' a la Casa de la Catalanitat l'agost del 2018 / ACN

Aquest dilluns, 1 d’octubre, s’inaugura l’exposició ’55 urnes per la llibertat’ organitzada pel Comitè de solidaritat catalana – Catalunya Nord, i comissariada per Esteve Sabench i Fina Duran. La mostra, va ser inaugurada per Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín a Brussel·les el dia 15 de juny. La inauguració serà aquesta tarda a les 19.30 hores al claustre Max Cahner de l’Arts Santa Mònica.

L’exposició mostra el treball de cinquanta-cinc artistes que amb la seva creació fan visible un crit i un compromís en defensa de la llibertat i la democràcia. D’aquesta manera, els participants han intervingut les urnes de l’1-O per tal de mostrar la seva visió del referèndum.

Entre els artistes que hi participen cal destacar a Anna Llimós, que a la tardor del 2016 va exposar les seves obres a la redacció de Revista Mirall, anomenada Espai AnGram. Però també a Joan Fontcuberta, Nora Ancarola, Franc Aleu, Francesca Llopis, Lola Lasurt, entre molts altres. Un seguit de creadors que expressen el compromís polític i la qualitat estètica dels artistes catalans.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’autors, artistes, dissenyadors, fotògrafs, traductors, empreses i tots els professionals que han posat els seus coneixements i treball per aconseguir tirar endavant el projecte.

El catàleg ha estat possible gràcies a aportacions particulars, desinteressades. Els beneficis de la seva venda estan destinats a la caixa de resistència en favor dels presos i exiliats.

Paral·lelament a aquesta mostra, al Cercle Artístic Sant Lluc es presenta l’exposició 155 Fotos per la llibertat produïda, també, pel Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord. Aquesta exposició es va mostrar dins el cicle ‘Vis a Vis’ a Perpinyà i serà inaugurada per la consellera de Cultura Laura Borràs.