Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Controlat l’incendi forestal de Mont-roig del Camp

L'incendi, que va començar dilluns a les 21.34 h ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals

|

- Publicitat -

Els Bombers han donat per controlat l’incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) la matinada d’aquest dimarts, 29 d’agost, i hi continuen treballant amb 13 dotacions, amb unitats GRAF i un helicòpter bombarder. L’incendi, que va començar dilluns a les 21.34 h ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals, i a causa de les condicions meteorològiques i de les fortes ratxes de vent va resultar molt difícil controlar-lo. La previsió, tanmateix, és que el vent vagi a la baixa aquest dimarts. Un cop estabilitzat el foc, s’ha considerat segur el desconfinament i el retorn dels residents de Les Planes que havien estat desallotjats.

Durant la nit, els efectius del cos de Bombers, que han treballat amb fins a 33 dotacions terrestres, han repassat un barranc de difícil accés i amb vegetació densa, que era un dels punts calents del perímetre cremat. A la una de la matinada els Bombers havien aconseguit aturar l’avenç del foc, i una hora després, van donar-lo per estabillitzat. No obstant això,  l’interior del perímetre precisarà molta feina de remat, segons els Bombers. El foc ha avançat ràpidament empès pel vent de mestral, i el flanc dret ha projectat focus secundaris a centenars de metres.

Publicitat

Ja des d’un inici l’incendi amenaçava no només el bosc, sinó també zones habitades, de manera que els Bombers van atacar-lo amb contundència. Per precaució, es va demanar confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades, tot i que finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament. Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l’incendi, el responsable de l’operatiu d’extinció ha considerat segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s’han quedat a casa. Segons Protecció Civil, les persones desallotjades ja han pogut tornar a casa seva.

Nivell 3 del Pla Alfa

Et pot interessar  Desactivada l'alerta de l'Inuncat per l'episodi de pluges, que ha deixat 1.233 trucades al 112 i 568 avisos a Bombers

El cos d’Agents Rurals informa que el municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d’incendi i amb la restricció d’accés a l’espai natural de Tivissa-Vandellòs. També recorda que per dimarts 29 el perill d’incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d’accessos a quatre espais naturals. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut