Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un candidat de la CUP denuncia una detenció il·legal dels Mossos per “contradir el discurs imposat de la falsa seguretat”

La CUP, Alerta Solidària i Solidaritat Perifèrica denuncien la "falta de seguretat i la repressió que pateixen els manifestants antifeixistes davant de cossos policials que actuen amb impunitat"

|

- Publicitat -

El militant i candidat de la CUP a conseller de Nou Barris (Barcelona), Ivan Patrici Navarro, ha decidit plantar cara ara que el seu procés judicial arran de la seva participació en les protestes postsentència del 2019 ha conclòs satisfactòriament. El candidat, que ha resultat absolt i ja compta amb la sentència ferma, ha presentat una denúncia contra l’agent del Mosso que va detenir-lo il·legalment, acusant-lo d’un delicte contra la integritat moral, de lesions i denúncia falsa. Amb aquesta acció, tant la CUP com Alerta Solidària i Solidaritat Perifèrica volen denunciar la “falta de seguretat i la repressió que pateixen els manifestants antifeixistes i l’Esquerra Independentista davant de cossos policials que actuen amb impunitat“.

Els fets es remunten a l’octubre del 2019, quan durant un acte de protesta, l’Ivan, que realment va ser brutalment assaltat per un agent dels Mossos que reprimia la protesta, va rebre la denúncia d’aquest últim. El Mosso, a més, va redactar un atestat dient que era ell el que havia estat ferit per culpa d’un manifestant detingut, l’Ivan, segons denuncia Alerta Solidària.

Publicitat

El candidat de la CUP i un altre manifestant van encarar el procés judicial, el qual va començar dos anys enrere, i que ha finalitzat amb la sentència favorable del Jutjat Penal número 13 de Barcelona, que absol els dos denunciats, contradient així la versió que va donar l’agent.

Amb tot, des de les tres entitats expressen el design d'”allunyar-se dels conceptes classistes i racistes de seguretat que ens han inculcat“. “La seguretat és i ha de ser l’individu per sobre la propietat. I en un cas com el de l’Ivan, la seguretat ha de ser la de poder-se manifestar amb el suport de l’administració i no pas sota la inseguretat que aquesta provoca” conclouen les tres agrupacions en el comunicat emès aquest dimarts, 9 de maig.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut