Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La cultura popular inunda la plaça Sant Jaume amb les festes de Santa Eulàlia

|

- Publicitat -

La cultura popular ha inundat aquest diumenge la plaça Sant Jaume de Barcelona per a celebrar les festes d’hivern de la ciutat, Santa Eulàlia. Després de les gralles pel barri Gòtic a primera hora del matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els regidors de l’Ajuntament han participat en la col·locació del penó de Santa Eulàlia del balcó del consistori i han vist els primers balls de la gegantona Laia, que enguany fa 25 anys.

Més tard, els Falcons de Barcelona han construït una figura humana en honor de la patrona. La plaça s’ha omplert de gom a gom per a la festa castellera, en què han participat les colles de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, la de Sarrià i els Esquerdats. Les colles castelleres han començat a aixecar els seus castells davant de la balconada de l’ajuntament per començar la temporada amb la primera jornada castellera de l’any. Les colles han aixecat els castells a l’antiga, simultàniament i en un temps limitat de 60 minuts.

Publicitat

Els gegants de moltes de les colles geganteres de Barcelona i alguna de fora de la ciutat s’han integrat al Seguici de Santa Eulàlia, l’acte més antic i un dels més solemnes de la festa major d’hivern. Els actes de la festa, que ja va començar divendres, continuaran aquest diumenge a la tarda amb la ballada de sardanes, la passejada de les Laies i el castell de focs de cloenda.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut