Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Colau està convençuda que guanyarà les municipals i situa Jordi Martí i Janet Sanz al capdavant de la seva llista

L’alcaldessa vol “consolidar” així la “transformació” de la ciutat i també hi suma un activista de la plataforma L’Eixample Respira

Redacció 11/02/2023
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al plenari de l'Ajuntament Data de publicació: divendres 27 de maig del 2022, 11:16 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú per a revalidar l’alcaldia, Ada Colau, ha presentat els 20 candidats a la seva llista per a les eleccions municipals. La dirigent ha situat en les primeres posicions els regidors Jordi Martí i Janet Sanz, però també noves incorporacions, com el portaveu de la plataforma L’Eixample Respira, Guillem López, al número 4, i la diputada al Parlament Jess González, al número 6.

Colau està “convençuda” que BComú guanyarà les eleccions i ha dit que mereix un tercer mandat per a “consolidar” la “transformació” de la ciutat. En un acte a l’auditori ONCE, Colau ha interpel·lat el candidat de Junts, Xavier Trias: “Quan diu que vol desmuntar la Barcelona que hem construït, quin és el seu model?”.

La dirigent dels comuns inclou altres regidors, com Gemma Tarafa, al número cinc; Lucia Martín, al número 7; Marc Serra, al 8; Pau González, al 10;i Jordi Rabassa, a l’11. Colau ha presentat aquesta primera part de la llista, que encara haurà de passar el procés de primàries, i que es completarà amb 20 noms més.

Guillem López Ginés va fundar la plataforma veïnal ‘L’Eixample Respira’ conjuntament amb altres veïns del barri. El col·lectiu reivindica una millora en la qualitat de l’aire i disminuir el soroll amb la reducció de cotxes i motos. També ha estat impulsor de la ‘Revolta Escolar’ per la “pacificació dels entorns escolars”. D’altra banda, Jess González és diputada al Parlament per En Comú Podem, on presideix la Comissió d’Estudi del Racisme Institucional i Estructural.