Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

18 anys de l’atac feixista que va treure la vida a Roger Albert

|

- Publicitat -

Un dia com avui, fa 18 anys, es va produir l’atac neonazi que mesos després posaria fi a la vida de Roger Albert. La matinada del 15 d’agost de 2004, en plenes festes del barri de Gràcia, el jove va ser apunyalat al coll per un dels ultres. La víctima del brutal assalt va quedar en coma durant quatre mesos i, finalment, va morir el 10 de desembre d’aquell mateix any.

Publicitat

Els assassins havien fet salutacions feixistes i havien proferit insults contra el grup de Roger, d’estètica punk i relacionats amb el moviment okupa. El Supremo va condemnar a 11 anys de presó l’ultra Aitor Dávila per homicidi i va absoldre Emilio Cortés, també acusat. El jurat popular demanava l’indult.

A més, el cas va ser silenciat i no es va tractar d’assassinat amb traïdoria o de delicte d’odi, sinó de resultat d’una baralla entre joves, com va explicar l’advocat de la família, Andreu Van Den Eynde a La Tortuga. Segons una investigació de l’Avanç, Dávila era un personatge violent que va anar transitant de partits i ideologies fins a acabar acostant-se a la formació feixista Democracia Nacional (DN).

Enguany, torna la festa major de Gràcia després de dos anys de restriccions per la pandèmia i l’emoció és tant humana com desitjable. Tanmateix, l’assassinat de Roger Albert no pot caure a l’oblit.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió