Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

100 de 208 caps de llista de la CUP són dones

La formació anticapitalista aposta per la “transversalització” del feminisme en tota la seva aposta municipalista

Redacció
Redacció 18/05/2019
Anna Saliente (CUP) - Fotografia: Joan Solé
La CUP és la candidatura amb més dones encapçalant llistes, segons ha destacat la formació política aquest dissabte. De les 208 candidatures que la formació cupaire presenta a les eleccions municipals del proper 26 de maig, més de 100 estan encapçalades per dones. La CUP ha afirmat que una organització feminista ha de tenir com a prioritat feminitzar les institucions i aportar una mirada de perspectiva de gènere en tots els àmbits de la vida política “i és per aquest motiu que cal garantir la participació i la visualització de les dones en els espais decisoris i de responsabilitat”.
Com a exemples, ha indicat que a la territorial del Penedès, integrada per l’Alt Penedès, el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf, la CUP presenta 18 caps de llista dones d’un total de 27 candidatures. Al Vallès Occidental i al Baix Llobregat en són vuit de catorze.

La CUP ha explicat que aposta per la “transversalització” del feminisme en tota la seva aposta municipalista i per això les dones de la formació “no només ocupen llocs a les llistes sinó que encapçalen projectes col·lectius i d’unitat popular per defensar una proposta feminista que reconfiguri els pobles, barris i ciutats”.

Relacionats