Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Yolanda Lejardi deixa la gerència de l’ICS i dirigirà el Pacte Nacional de Salut

ACN Barcelona – El Departament de Salut ha nomenat Yolanda Lejardi directora del Pacte Nacional per la Salut. Segons informa el departament en un comunicat, la fins ara gerent de […]

Agències 22/02/2023

ACN Barcelona – El Departament de Salut ha nomenat Yolanda Lejardi directora del Pacte Nacional per la Salut. Segons informa el departament en un comunicat, la fins ara gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) serà la responsable de buscar el consens entre partits polítics, sindicats i altres agents al voltant dels aspectes essencials i les transformacions que s’han de fer al sistema de salut per garantir-ne la sostenibilitat. El Pacte Nacional de Salut és una proposta directa del conseller, Manel Balcells, per blindar el sistema de salut des del finançament i el canvi de model. Aquest dijous es reunirà el Consell d’Administració de l’ICS, l’empresa pública que gestiona vuit grans hospitals i la majoria de centres d’atenció primària (CAP). 

Lejardi, diplomada en Infermeria i amb formació especialitzada en gestió sanitària, ha ocupat diversos càrrecs a l’ICS. El 2020, en plena pandèmia, va agafar l’encàrrec puntual de la direcció i coordinació assistencial dels centres socials de caràcter residencial de Salut, durament colpejats per la covid-19. El 2021, va assumir la gerència de l’ICS en substitució de Josep Maria Argimon, que havia estat nomenat conseller de Salut.

D’altra banda, Salut ha nomenat Carme Planas, doctora en Infermeria, com a nova directora de cures infermeres del Sistema de Salut de Catalunya. Planas s’haurà de coordinar amb la Direcció General de Professionals per desplegar el rol de les infermeres en tots els nivells assistencials.