Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Trias diu que no pot ser que Lucena “digui com ha de ser l’aeroport”: “Això no pot continuar així”

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, ha carregat aquest dissabte contra el president d’Aena, Maurici Lucena. “No pot ser que el senyor Lucena ens […]

Agències 18/02/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, ha carregat aquest dissabte contra el president d’Aena, Maurici Lucena. “No pot ser que el senyor Lucena ens digui com ha de ser l’aeroport”, ha afirmat en una jornada amb altres candidats metropolitans del partit. Trias ha considerat que Aena els “pren el pèl” perquè els 1.700 milions d’euros d’inversió que es van plantejar per a l’ampliació del Prat ara fa un any són del compte d’explotació de l’aeroport del Prat. “Això no pot continuar així”, ha afegit. D’altra banda, també ha destacat que Junts lluitarà per aconseguir el traspàs de Rodalies perquè cal millorar el transport públic en un context d”‘asfíxia” per entrar i sortir de Barcelona.

“La solució no és fer autopistes, és transport i hem de millorar el transport públic. No pot continuar funcionant Rodalies com funciona”, ha indicat. Ara bé, ha advertit que un traspàs ha d’anar acompanyat del finançament necessari per a la seva gestió perquè si no hi ha dependència. “No volem ser més dependents”, ha afegit. Per això, ha reclamat “traspàs sí, però amb les condicions adients”.

“El cor metropolità és una àrea que hem de saber què vol ser”, ha subratllat. En aquest sentit, també s’ha referit al futur de l’aeroport del Prat. Trias s’ha queixat que Aena no hagi parlat amb l’alcalde del Prat o l’alcaldessa Ada Colau. “No pot ser que es faci això sense tenir en compte que l’aeroport és a l’àrea metropolitana i que els metropolitans hi tenim alguna cosa a dir”, ha conclòs.

Davant del debat, ha suggerit, els diferents municipis de l’àrea metropolitana han de ser capaços de “decidir” què volen a l’aeroport: “Hem de deixar clar que volem unes infraestructures bones per a l’àrea metropolitana”. D’altra banda, també ha apel·lat a la col·laboració entre municipis i a ser exigents amb Madrid però també amb la Generalitat.

Trias ha afirmat que cal ajuntar forces dins de l’àrea metropolitana però també al món. “Tenim una marca molt potent”, ha destacat sobre Barcelona. I és per això que ha assegurat que cal utilitzar la marca per “anar pel món i vendre” el talent local però també atraure inversions.

<strong>”Tenim l’obligació de fer un partit fort”</strong>

Per acabar la seva intervenció, l’alcaldable de Junts a la capital catalana ha recordat que no es guanyen mai eleccions sense un partit “fort” darrere. “Tenim una obligació de fer un partit fort”, ha dit admetent que pot haver-hi “dificultats”.

Segons ell, cal deixar de banda “personalismes” i entendre que, si el partit és fort, es recolliran “fruits”. I això, ha afegit, exigeix entendre que hem de tenir líders, que els líders han de manar i la resta col·laborar”.