Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Swab Barcelona celebrarà una edició híbrida inspirada en la llum i el color amb una vuitantena de galeries

ACN Barcelona.-La Feria d’Art Contemporani de Barcelona, Swab, celebrarà aquest any una edició híbrida inspirada en la llum i el color, amb una part presencial al Pavelló italià de Montjuïc […]

Agències 30/09/2021

ACN Barcelona.-La Feria d’Art Contemporani de Barcelona, Swab, celebrarà aquest any una edició híbrida inspirada en la llum i el color, amb una part presencial al Pavelló italià de Montjuïc i una part en línia a través de la plataforma Artland. 80 galeries locals i internacionals participaran en la catorzena edició que se celebrarà del 7 al 10 d’octubre i han estat seleccionades pel comitè de comissaris Omar Lopez Chahoud, Jerôme Pantalacci, Domenico di Ciricco i els col·leccionistes Giuseppe Casarotto, Marie Elena Angulo i Jose Luís Lorenzo, que, com han explicat els organitzadors, portaran al Pavelló Italià les “últimes tendències de l’art contemporani”.

El nucli central d’aquest any és el Programa General que està format per una selecció de galeries nacionals i internacionals “consolidades amb una notable trajectòria en el circuit de l’art contemporani”, entre les quals hi ha 10 galeries de Barcelona. L’art emergent estarà representat a Emerging, que mostrarà galeries amb menys de cinc anys de trajectòria. Focus LATAM s’incorpora com a secció comissariada per Santiago Gasquet, codirector de la galeria Piedras (Buenos Aires).Dins del programa 2021 de Swab Barcelona destaca Seed, amb 12 espais independents i gestionats per artistes que tenen en comú l’experimentació. La Fundació Vila Casas patrocina la participació de quatre espais independents catalans. La presencia en Seed de 5 galeries de Barcelona “reforça la voluntat dels directors artístics de Swab a vincular-se amb la ciutat, així com l’aposta per l’intercanvi cultural”, mantenint la seva aliança amb Art Barcelona. Els països de l’Est seran els protagonistes del programa Focus East of Europe amb ciutats com Praga, Bratislava o Liubliana.