Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Sílvia Muntané i Gerard Remendo de la Llibreria Saltamartí i Anna Guitart guanyen el XII Memorial Pere Rodeja

ACN Barcelona – Els llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo, de la Llibreria Saltamartí, de Badalona, i la guionista i periodista cultural Anna Guitart, són els guanyadors del XII Memorial […]

Agències 20/02/2023

ACN Barcelona – Els llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo, de la Llibreria Saltamartí, de Badalona, i la guionista i periodista cultural Anna Guitart, són els guanyadors del XII Memorial Pere Rodeja. Així ho ha decidit el jurat, format per Jordi Grau, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, però sense vot, reunit telemàticament el 17 de febrer de 2023. L’acte de lliurament serà aquest divendres a Girona al Sunset Jazz Club. El Premi Memorial Pere Rodeja es va crear en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931- 2009), considerat exemple i mestre en l’ofici de la llibreria.

El Premi Memorial Pere Rodeja té per finalitat estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes, l’arrelament en el territori, la influència en els hàbits lectors, la complicitat amb l’entorn cultural, el servei i tot allò que hagi donat i doni prestigi a l’ofici de llibreter, així com distingir la tasca d’una persona o entitat que hagi destacat per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats de les llibreries i la seva difusió.

Pel que fa el guardó als llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo de la Saltamarí, el jurat ha remarcat els seus dinou anys d’història, de servei i de mediació cultural “en un lloc molt divers, d’acostament dels autors als lectors, sigui amb presentacions o clubs de lectura, i essent arreu, en qualsevol esdeveniment que tingui a veure amb els llibres, com també en els mitjans de comunicació, a través de recomanacions”.

També es vol destacar, han afegit, “la riquesa del seu fons, ampli i divers, que abraça des de la novetat a la lectura fàcil, la novel·la gràfica i el còmic, l’especial atenció a la literatura catalana, i, no cal dir-ho, a servir tot allò que el client demani”.

A Saltamartí, han ressaltat, “no entenen la cultura sense l’intercanvi, el contrast, el debat i la cooperació. A Saltamartí estan amatents i oberts a tota mena de propostes en l’àmbit cultural que els permeti eixamplar i enriquir l’activitat cultural de Badalona”.

<strong>Anna Guitart</strong>

A la guionista i periodista cultural Anna Guitart se li ha concedit el premi a la divulgació dels llibres i les llibreries. El jurat ha remarcat que li entreguen el premi “pels anys que fa que treballa a favor de la literatura; per la seva cultura àmplia i diversa; per promoure el gust per la literatura, amb gràcia i amenitat; per ser en multitud d’actes, ben diferents, siguin de presentacions de llibres, premis o fires i esdeveniments, i també en mitjans de comunicació, de la premsa escrita a la ràdio i la televisió, i sempre amb gran capacitat de generar ressò i l’estima als llibres”.