Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Sánchez defensa “corregir” la llei del ‘només sí és sí’ i diu al PP que “sobren els insults en un afer tan delicat”

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat “corregir” la llei del ‘només sí és sí’ i ha dit al PP que “sobren els insults i […]

Agències 31/01/2023

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat “corregir” la llei del ‘només sí és sí’ i ha dit al PP que “sobren els insults i improperis en un afer tan delicat”. Sánchez ha argumentat que la rebaixa de penes a agressors sexuals és una “conseqüència no desitjada” de la norma. “És una qüestió tècnica que no reflecteix la voluntat ni de l’executiu ni dels vuit grups que la van aprovar”, ha dit Sánchez en la rèplica al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en el cara a cara d’aquest dimarts a la tarda al Senat. Per això, el cap de l’executiu ha justificat modificar la norma. “Estic convençut que si alguna cosa uneix a tothom és que ningú desitja alleugerir el càstig als agressors sexuals”, ha afirmat Sánchez.

El cap de l’executiu ha respost a Feijóo que el “compromís feminista” del govern espanyol “no es pot discutir” i ha afirmat que l’increment de l’SMI n’és una mostra perquè beneficia principalment a les dones. “Les seves crítiques serien més creïbles si s’expressessin amb més mesura”, ha dit.

<strong>Critica les receptes neoliberals</strong>

Sánchez ha respost a Feijóo que el principal problema de l’estat espanyol és la desigualtat i ha atribuït la pèrdua del poder adquisitiu a la “resposta neoliberal” que va donar el PP a l’anterior crisi. “Vostès van congelar l’SMI”, ha recordat el president espanyol, que ha criticat la gestió de les autonomies del PP. Sánchez ha dit que cal fer un “repartiment equitatiu de les càrregues i dels beneficis”.

<strong>Balanç del lideratge de Feijóo</strong>

El president espanyol ha carregat contra el lideratge exercit fins ara per Feijóo i ha lamentat que s’hagi dedicat a “sembrar dubtes” sobre l’economia espanyola. Segons Sánchez, a més, el pla de qualitat institucional presentat pel líder del PP és “pura xerrameca” i ha carregat contra el PP pel fet que encara no hagi acceptat renovar el CGPJ.

“Espanya no ha tingut mai una oposició tan desorientada com la d’avui”, ha afirmat.