Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Migra Studium reclama més recursos d’acollida, més habitatge per a joves extutelats i tancar el CIE de la Zona Franca

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Migra Studium exigeix que Barcelona sigui una ciutat “segura” per a les persones excloses per la llei d’estrangeria. En un document amb diverses propostes polítiques municipals davant les eleccions del 28-M, l’entitat posa el focus en les necessitats de les persones en situació vulnerable i d’irregularitat administrativa i reclama, entre altres, més recursos d’acollida, més habitatge per a joves extutelats i incremntar la pressió al Ministeri de l’Interior perquè tanqui el CIE de la Zona Franca, fent especial èmfasi en l’obertura del mòdul de dones que va obrir el febrer d’aquest any.

A més, també demanen fer formació en perspectiva antiracista especialment en els treballadors dels Serveis Socials i acabar amb les identificacions policials “per perfil racial”.

Publicitat

En el document, l’entitat proposa estructurar una estratègia i un circuit d’acollida d’acord amb tots els agents implicats, des del moment d’arribada i fins a assolir la regularització i ampliar els recursos d’emergència. Segons explica l’organització, cada vegada més es troben amb persones en procés d’arrelament per regularitzar la seva situació que no tenen llar ni cap alternativa per trobar un allotjament digne. 

A més a més, també plantegen millorar l’eficiència i l’accessibilitat de tràmits administratius responsabilitat de l’Ajuntament, com són la redacció dels informes d’arrelament, l’empadronament o les cites de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. 

Així mateix, consideren que cal ampliar i garantir una atenció jurídica gratuïta municipal d’assessorament i acompanyament pels tràmits d’estrangeria. Segons denuncia Migra Studium, avui, el temps d’espera per aconseguir una cita presencial amb el SAIER és d’entre tres i sis mesos, mentre que el termini de presentació de recursos judicials, un tràmit recurrent en estrangeria, per exemple davant denegacions d’asil, és de dos mesos. “Si no s’exerceixen els drets dins el termini que imposa la llei, aquests es converteixen en paper mullat”, alerten. 

Les propostes plantejades també inclouen acompanyar les persones migrades en el procés de recerca de feina i buscar fórmules perquè des de l’Administració es contractin persones d’aquest col·lectiu.  D’altra banda, també proposen fer formació en perspectiva antiracista especialment en els treballadors dels Serveis Socials, que atenen a persones migrants, moltes de les quals en situació d’irregularitat administrativa.  

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió