Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Lluís-Anton Baulenas guanya la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona amb ‘Seré el teu mirall’

ACN Barcelona – L’escriptor Lluís-Anton Baulenas ha guanyat la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona amb ‘Seré el teu mirall’, impulsat per Comanegra i Àfora Focus […]

Agències 13/02/2023

ACN Barcelona – L’escriptor Lluís-Anton Baulenas ha guanyat la primera edició del Premi Santa Eulàlia de novel·la de Barcelona amb ‘Seré el teu mirall’, impulsat per Comanegra i Àfora Focus Edicions. L’autor pretén fer viatjar el lector per la ciutat a través de la vida dels protagonistes, encarnats per dos homes que busquen redimir el seu passat, i s’ambienta a la Barcelona del 2003. Al guardó, dotat amb 25.000 euros, hi ha optat 55 originals. La iniciativa busca “impulsar i definir” la ciutat com a escenari literari, segons ha detallat aquest dilluns Fèlix Riera, director d’Àfora Focus.

Lluís-Anton Baulenas, que es considera un “artesà” a l’hora d’escriure, situa l’espurna del procés creatiu de la novel·la en la mort de Floquet de neu la tardor del 2003. “Jo recordo el detall de veure una persona gran plorant, s’estava morint alguna cosa més que un animal”, ha dit.

L’autor ha volgut retratar en els seus personatges “la gent curiosa” que habita a la ciutat de Barcelona, característica, segons ha dit, per les seves “contradiccions”. Precisament, Alba Cayón, membre del jurat, precisa que va ser manera en què Baulenas fa dialogar els personatges amb la ciutat el que va fer decidir els components d’atorgar-li per unanimitat.

La novel·la viatja per aquesta ciutat a través de la vida dels personatges, “fa de Barcelona com a protagonista”, ha apuntat Àfora Focus Edicions. Així justifica l’escriptor el títol de l’obra, veure com la ciutat “es mira els personatges i com els personatges es miren la ciutat”.

El llibre de Lluís-Anton Baulenas està narrat amb to irònic i fa ús d’escenes cinematogràfiques. L’autor ha recalcat com el setè art ha estat “una font de vida, aprenentatge i experiència” i com “sense pretendre-ho” escriu novel·les un “pèl cinematogràfiques”.