Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’empresa de transport sanitari TSC anuncia un ERTO per 17 conductors d’ambulància

ACN Barcelona.-L’empresa Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) va presentar aquest dijous davant l’Autoritat Laboral un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afecta 17 conductors d’ambulàncies dedicats a la prestació […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-L’empresa Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) va presentar aquest dijous davant l’Autoritat Laboral un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afecta 17 conductors d’ambulàncies dedicats a la prestació de serveis a mútues col·laboradores de la Seguretat Social i empreses privades. La companyia argumenta raons de “força major” per a la mesura, però aquesta no podrà aplicar-se de forma definitiva fins que el Departament de Treball valori la situació en un termini màxim de cinc dies. Segons el Col·lectiu Ronda, la decisió de TSC s’ha pres enmig d’una crisi sanitària “sense precedents” i recorda que el sistema de salut es troba “desbordat en tots els sentits”.

A través d’un comunicat, l’advocat de l’agrupació que assessora part de la plantilla de TSC, Quim Español, creu que el cas és “d’enorme importància i transcendència en un escenari d’excepcionalitat sanitària”. En aquest sentit, recorda que el sistema públic de salut necessita mobilitzar “tots els recursos possibles” perquè “els experts consideren que encara no s’ha assolit el punt màxim d’afectació”.Des de TSC defensen que la mesura respon a una reducció de l’activitat per part de mútues col·laboradores de la Seguretat Social i empreses privades. Pel Col·lectiu Ronda, però, “aquesta causa no pot ser assumida com una força major”. “En primer lloc, el decret aprovat pel govern espanyol especifica que la suspensió de l’activitat en el cas de les mútues no pot suposar la suspensió de contractes amb els seus proveïdors de serveis; és a dir, TSC no deixarà de cobrar”, assenyala Español.Per altra banda, l’advocat considera que TSC no pot permetre’s desmobilitzar ambulàncies i el personal al càrrec, ja que es tracta de “treballadors qualificats amb formació de tècnic d’emergències sanitàries que, en un moment donat, poden ser imprescindible per garantir l’assistència sanitària”.