Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

L’emissora musical Icat estrena nova imatge i amplia l’horari del matinal ‘Els experts’

ACN Barcelona.-L’emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Icat estrena nova imatge. A través d’un seguit de píndoles audiovisuals, la ràdio convida el públic objectiu a fer tot […]

Avatar
Agències 13/10/2021

ACN Barcelona.-L’emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Icat estrena nova imatge. A través d’un seguit de píndoles audiovisuals, la ràdio convida el públic objectiu a fer tot d’accions reivindicatives que tenen la particularitat que s’expressen amb verbs acabats en ‘-ica’t’. Així, enmig de retrats fotogràfics estàtics d’estètica moderna, desafiant i desenfadada apareixen paraules com amplifica’t, descodifica’t, multiplica’t, desubica’t, implica’t, identifica’t, comunica’t, simplifica’t, electrifica’t, purifica’t, embolica’t, intensifica’t, autentifica’t, reivindica’t o dignifica’t. Totes les píndoles acaben amb el lema ‘Icat, la ràdio inquieta’. Com a novetat principal de la temporada, el matinal ‘Els experts’ amplia horari.

La cinquena temporada del retorn d’iCat a la banda de la freqüència modulada amplia dues hores l’horari del programa despertador ‘Els experts’, de les 6 a les 11 del matí, amb Albert Miralles, Roger Seró i Laia Vidal. El magazine es renova “a fons” amb nous col·laboradors com Mariona Batalla, Lildami o Març Llinàs, humorista i activista trans.També “potencia el talent jove i la diversitat”, segons els responsables de l’emissora. L’impuls matiner d’iCat és la principal novetat de la setzena temporada d’una emissora que té l’objectiu de captar audiència jove i nous oients en català.La ràdio va acabar el curs al juliol amb 52.000 oients diaris a l’Estudi General de Mitjans (EGM) i continua apostant per l’entreteniment i la prescripció cultural, així com per l’humor amb la incorporació de l’ex ‘APM?’ Sergi Vives. Pel que fa a la prescripció musical, el programa es reforça amb una de les ments “més inquietes” d’iCat, Franc Lluís Giró. I també del grup El Pony Pisador, que versionarà grans èxits de la música. L’activista cultural Estela Ortiz seguirà cada dia l’actualitat a les xarxes socials, feminisme i les últimes tendències de les generacions ‘millennial’ i Z.Ara, també des de LleidaUna altra de les novetats de la temporada és l’emissió diària de tres hores de programació des de Lleida per a tot Catalunya. De dilluns a divendres, de les tres a les sis de la tarda, Aran Mazuque presenta la selecció musical iCatPlay des de la delegació de Catalunya Ràdio a Lleida. Abans, de les onze del matí a les tres de la tarda, Ajo Casals i Josep Maria Palau també posen a l’aparador el millor de l’escena catalana actual i dels últims anys conjuntament amb la internacional.Adolescents i KidsEl contingut més jove –una de les línies estratègiques de l’actual direcció del grup d’emissores– segueix sent l’aposta audiovisual d’iCat amb els programes ‘Adolescents iCat’ i ‘Kids’ en format vídeo a la web, l’app i al canal de YouTube. Els adolescents compten amb Juliana Canet, Long Li Xue i dos fitxatges de TikTok, Berta Aroca i Àlex Tous, que s’incorporen a l’equip. David Its Me comandarà l’espai més jove, ‘Kids’, que també incorpora nous col·laboradors.