Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’Ajuntament de Barcelona finalitza les obres de retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni sobre la qual es va col·locar l’antic mercat provisional. […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni sobre la qual es va col·locar l’antic mercat provisional. S’ha adequat el paviment i s’hi han instal·lat bancs, cadires i jardineres perquè la gent hi pugui passejar i fer-hi usos ciutadans. A partir d’aquest divendres a la tarda, tornen les activitats lúdiques i de dinamització fetes a la ronda des del juny passat per omplir l’espai de vida. Les activitats busquen promoure la relació entre el Raval i Sant Antoni i consolidar una dinàmica de veïnificació de cara a la futura transformació de l’espai.

Entre els carrers del Comte d’Urgell i Floridablanca s’han tornat a instal·lar dues guinguetes: una està dedicada a l’ús infantil i familiar, amb jocs de taula i espais lúdics, i l’altre és pel públic juvenil i adult, amb taules, cadires i materials, com llibres i revistes. Aquests espais estaran oberts des d’ara fins a mitjans d’abril, de dimecres a diumenge entre les 16 i les 19 hores, i a partir de mitjans d’abril estaran disponibles cada dia de la setmana matí i tarda.

Les diferents activitats lúdiques, culturals i de dinamització van congregar 35.358 participants fins que es van haver d’aturar per fer la retirada de la llosa.

<strong>Reurbanització definitiva</strong>

Al mateix temps, l’Ajuntament treballa en la redacció del projecte executiu de reforma de la ronda, que preveu una gran plaça pacificada i sense cotxes, més verd i més vida veïnal. 

S’integra el pas de les bicicletes, només hi ha carril bus exclusiu de baixada entre Villarroel i Comte d’Urgell, es renova el carrer de Tamarit i la plaça del Dubte i es creen dues placetes a l’encreuament amb Casanova i amb Tamarit. L’objectiu, un cop finalitzi la redacció del projecte executiu i es facin tots els tràmits, és poder començar obres a finals d’estiu.