Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’Agència Europea de Medicaments decidirà al juliol si els adolescents també es poden vacunar amb Moderna

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) decidirà al juliol si els adolescents també es poden vacunar contra la covid-19 amb l’antídot de Moderna. Dues […]

Agències 08/06/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) decidirà al juliol si els adolescents també es poden vacunar contra la covid-19 amb l’antídot de Moderna. Dues setmanes després d’autoritzar la vacuna de Pfizer-BioNTech per als menors d’entre 12 i 15 anys, el regulador de la UE ha anunciat aquest dimarts que ha començat a estudiar si el vaccí de Moderna és segur i eficaç per als menors d’entre 12 i 17 anys. Els científics de l’EMA faran una “avaluació accelerada” dels resultats dels assajos clínics i donaran la seva opinió al juliol si no reclamen “informació addicional” a la farmacèutica.

Les proves realitzades amb més de 2.500 adolescents indiquen una efectivitat del 100% i una “bona tolerància”, defensa Moderna.Mentre la vacuna Pfizer-BioNTech ja estava autoritzada per als majors de 16 anys des de finals de desembre del 2020, Moderna només tenia l’aval per vacunar els majors de 18 anys.