Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La UE no pot “esperar a tenir els refugiats afganesos a les fronteres” per actuar, diu la comissària d’Interior

ACN Brussel·les.-La Unió Europea “no hauria d’esperar a tenir refugiats afganesos a les fronteres exteriors” per actuar i ha d’intervenir en la crisi de l’Afganistan “molt abans”, segons ha dit […]

Avatar
Agències 25/08/2021

ACN Brussel·les.-La Unió Europea “no hauria d’esperar a tenir refugiats afganesos a les fronteres exteriors” per actuar i ha d’intervenir en la crisi de l’Afganistan “molt abans”, segons ha dit la comissària d’Interior, Ylva Johansson, en una entrevista a ‘Euronews’. “Hem après les lliçons del 2015 i no veurem una nova crisi migratòria a la UE”, ha remarcat, apostant per oferir “diners” per donar suport als desplaçats interns a l’Afganistan –uns 3,5 milions de persones-, a l’ACNUR, i als països de la regió com Pakistan o Iran, que acolliran en primera instància la majoria dels que aconsegueixin fugir. Segons ha dit Johansson, aquesta intervenció hauria d’evitar que hi hagi afganesos que s’embarquin “en rutes perilloses” per arribar a Europa.

La comissària responsable d’Interior ha admès que la situació a l’Afganistan és “extremadament preocupant” i que és “important” que la Unió Europea treballi per protegir les persones que estan en perill per culpa de l’ascens al poder dels talibans. A la reunió del G-7 de dimarts, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ja va anunciar un increment de l’ajuda humanitària als afganesos, que passarà de 50 milions a 200 en el pressupost de la UE. Uns diners que s’afegiran als que puguin oferir de forma individual cadascun dels estats membres.