Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

Justícia i la Coordinadora Catalana de Fundacions cooperaran per avaluar l’impacte de les entitats a la societat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Conselleria de Justícia i la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) han signat aquest dijous un acord per impulsar la recerca sobre aquest sector econòmic, social i cultural. Justícia posarà l’abast de la CCF les dades públiques relatives a les fundacions registrades, els seus comptes i altra informació rellevant per impulsar la recerca sobre l’impacte de les fundacions a Catalunya. Per la seva banda, la CCF, a través de l’Observatori de les Fundacions de Catalunya, s’encarregarà d’elaborar enquestes, recerques i treballs de camp, amb l’objectiu de conèixer l’impacte social i econòmic de les fundacions.

Tant el Departament de Justícia com la Coordinadora Catalana de Fundacions es comprometen a difondre públicament els resultats dels treballs i a fer pedagogia dels valors de transparència, gestió i bon govern dins del conjunt de les fundacions de Catalunya. La Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació té encomanada la tasca de registre, assessorament i supervisió de les fundacions catalanes. La Coordinadora Catalana de Fundacions és una associació que té com a missió fer visible la bona feina de les fundacions per al benestar i el progrés de la societat i els ciutadans.

Publicitat

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha defensat la “tasca ingent que desenvolupen les fundacions a la societat, arribant allà on les administracions no ho fan”. Ciuró ha explicat que l’acord respon a una “aposta del Departament per visibilitzar les fundacions, entitats sense les quals el país no es podria explicar”. La titular de Justícia assegura que “cal conèixer més i millor el paper que fan les fundacions” i ha allargat la mà a la Coordinadora Catalana de Fundacions per “aconseguir molts dels objectius que es marca la conselleria com ara el foment de la mediació o de l’ús del català”.

<strong>Més de 90.000 treballadors</strong>

Catalunya té registrades més de 2.600 fundacions que donen feina a un total de 90.911 persones i on hi col·laboren 39.394 voluntaris. El sector fundacional a Catalunya està format per entitats petites i mitjanes.

Segons les dades recollides per la Coordinadora Catalana de Fundacions, el sector fundacional a Catalunya va sumar, l’any 2019, un patrimoni net de 5.350 milions d’euros. Durant aquest mateix període, les fundacions van generar un total 5.318 milions d’euros en ingressos per les seves diferents activitats i van moure 3.689 milions d’euros en vendes i prestacions de serveis, i 3.032 milions en despeses de personal.

Per activitat, el 49,3 % de les fundacions registrades l’any 2020 eren de l’àmbit cultural (1.293), mentre que un 39 % eren de l’àmbit assistencial (1.025). La resta de fundacions en el territori català es reparteix de la manera següent: un 8,1 % es dediquen a l’activitat docent (212) i un 3,5 % a l’activitat científica (91).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió