Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Ingressen a presó els cinc membres d’un grup criminal responsables de dues plantacions de marihuana al Tarragonès

ACN Els Pallaresos – Els Mossos d’Esquadra van detenir el 9 de març cinc persones, quatre homes i una dona, d’entre 24 i 42 anys, pels delictes de pertinença a […]

Agències 13/03/2023

ACN Els Pallaresos – Els Mossos d’Esquadra van detenir el 9 de març cinc persones, quatre homes i una dona, d’entre 24 i 42 anys, pels delictes de pertinença a grup criminal, salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar a mitjans del novembre passat quan els mossos van tenir coneixement que hi havia connexió entre una nau industrial en desús dels Pallaresos i en un xalet d’una urbanització tarragonina on s’estava cultivant marihuana. Durant la matinada de dijous passat, la policia va realitzar quatre entrades i perquisicions simultànies en els immobles vinculats a l’organització. Després de les detencions, els cinc investigats van passar dissabte a disposició judicial i el jutge va decretar per tots ells el seu ingrés a presó.

Els caps de l’organització, tres dels detinguts, vivien en dos pisos del Baix Penedès des d’on supervisaven discretament amb visites esporàdiques les dues plantacions. En cadascuna de les plantacions hi havia un altre membre de l’organització que feia tasques de jardiner i no li estava permès sortir del recinte assignat per evitar aixecar sospites amb el veïnat.

Aquests tenien cura de la plantació i la seva principal comesa era la de construir les estances, modificar l’estructura dels immobles, fer el seguiment i control del creixement de les plantes amb els corresponents adobs i fitosanitaris, recol·lectar i pesar la droga així com vigilar la droga davant possibles robatoris.

Els caps d’aquesta activitat criminal van llogar el xalet i la nau industrial i van utilitzar identitats falses i testaferros amb el desconeixement dels legítims propietaris. En els dos domicilis investigats del Baix Penedès van detenir tres persones, dos homes i una dona, i van comissar 35.000 euros en efectiu, dos vehicles i terminals mòbils.

En l’entrada i registre en els dos punts de cultiu van localitzar un total de 1.132 plantes de marihuana en avançat estat de floració, sis compressors d’aire condicionat, 200 focus amb les respectives làmpades, 206 transformadors, 60 ventiladors, 26 filtres d’aire, material de pesatge i embalatge, diversos aparells de telefonia i documentació personal. Un cop finalitzades les dues entrades, tècnics de l’empresa de subministrament van interrompre el subministrament elèctric que estava connectat de manera fraudulenta.