Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

Estée Lauder retira l’expedient de modificació de condicions laborals, segons el Col·lectiu Ronda

ACN Barcelona.-La companyia nord-americana Estée Lauder ha retirat l’expedient de modificació “substancial” de condicions laborals, segons el Col·lectiu Ronda. La mateixa font indica que la firma “pretenia imposar”, entre d’altres […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-La companyia nord-americana Estée Lauder ha retirat l’expedient de modificació “substancial” de condicions laborals, segons el Col·lectiu Ronda. La mateixa font indica que la firma “pretenia imposar”, entre d’altres mesures, la supressió de la compensació econòmica i dia lliure de diumenges i festius, el canvi de torns fixos de treball a un cicle de torns rotatius o la substitució de sistema de comissions sobre les vendes aplicat fins ara per un plus fix que es calcularia prenent en consideració el resultat dels tres darrers anys. El període de consultes de l’expedient ara retirat havia estat objecte d’impugnació judicial davant la decisió de l’empresa “d’excloure” de les negociacions els representants de la majoria de la plantilla.

Es tracta, segons el Col·lectiu Ronda, de les treballadores de 53 centres de treball repartits per tot Espanya que no comptaven amb comitès o delegats de persones i que en total ocupaven 427 persones, la majoria en punts de venda situats en els establiments d’El Corte Inglés, aeroports i grans centres comercials.Esther Comas i Albert Vallribera, advocats de Col·lectiu Ronda, han subratllat que el procés negociador estava “mancat de legitimitat per l’exclusió injustificada d’una part majoritària de la plantilla que havia complert amb tots els requisits legalment establerts per esdevenir interlocutores legitimades en el període consultes”. També afirmen que la majoria de mesures que proposava l’empresa “estaven encaminades a reduir la retribució de la plantilla”.