Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Els sindicats veuen “inacceptable” la proposta d’Educació i l’acusen de voler trencar la unitat sindical

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El sindicats han considerat que la darrera proposta que els va fer el Departament d’Educació és “inacceptable” i l’han acusat de voler trencar la unitat sindical. Aquesta proposta plantejava que els professors de primària recuperessin l’horari lectiu previ a la retallades el curs vinent i els de secundària ho fessin un curs després. Els sindicats havien reclamat insistentment que la mesura s’apliqués al mateix temps en totes les etapes. Asseguren que no poden signar un acord que deixi fora aquest curs el professorat de secundària, ja que han patit de la mateixa forma la situació de “greuge”. “Ens van aplicar les retallades a tots al mateix temps i la recuperació de les condicions laborals no pot ser d’una altra manera”, defensen.

USTEC, CCOO, Intersindical, Professors de Secundària, UGT, CGT i USOC expliquen que el comitè de vaga va assistir a la reunió preparatòria de la mesa sectorial de divendres passat per desencallar les negociacions i amb l’objectiu de negociar la reversió de les retallades cronificades, així com evitar nous empitjoraments de les condicions laborals i noves mesures. Amb tot, creuen que ni la conselleria ni el Govern han mostrat fins ara el compromís suficient per revertir les retallades. A més, asseguren que s’han produït incompliments anteriors de pactes signats i creuen que tot el que no estigui pressupostat ara no estarà garantit “per molt que figuri en un acord”.

Publicitat

Els sindicats han acusat també Educació de portar a terme “múltiples intents” de trencar la unitat sindical amb trucades a sindicats i propostes de reunions bilaterals. Afegeixen que la pròpia proposta de divendres intenta fracturar la convivència entre el professorat de primària i el de secundària.

Fonts del Departament van explicar aquest dimarts que la reducció d’una hora lectiva als docents no es podia aplicar a secundària el curs vinent per dificultats tant tècniques com econòmiques. D’altra banda, reconeixien contactes bilaterals però amb l’objectiu d’assolir un acord general que beneficiés el conjunt de la comunitat educativa.

Davant d’això, reivindiquen que estan units i que estan treballant en un calendari de mobilitzacions de cara al maig i el final de curs. L’objectiu és portar l’administració a presentar un acord que assumeixi les seves reivindicacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió