Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els comuns demanen explicacions al Govern per les crítiques del president del Port de Barcelona a l’impost dels creuers

ACN Barcelona – La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat explicacions al Govern per les crítiques del president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, al nou impost dels […]

Agències 16/02/2023

ACN Barcelona – La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat explicacions al Govern per les crítiques del president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, al nou impost dels creuers. En una atenció als mitjans des de Mataró, Albiach ha exigit aquest dijous a l’executiu de Pere Aragonès que “aclareixi” el seu posicionament sobre aquest nou gravamen, ja que és un dels compromisos que va adquirir en el marc del pacte de pressupostos amb els comuns. “Els acords estan per complir-se”, ha avisat. Salvadó va advertir dimarts que l’avantprojecte de llei que prepara el Govern sobre l’impost als grans vaixells com els creuers o bucs de càrrega pot comportar deslocalitzacions d’escales.

“Segurament és el primer impost de caràcter mediambiental que pot generar deslocalitzacions i, per tant, ens cal una avaluació de l’impacte econòmic”, va dir l’exdiputat d’ERC. “En altres impostos ambientals no hi ha temes substancials, les grans superfícies no es deslocalitzen, els vehicles no es deslocalitzen, però les escales de les embarcacions sí”, va afegir Salvadó, tot confirmant que el Port presentarà al·legacions abans que finalitzi el termini, el 17 de febrer.