Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

El sector de la micromobilitat a Catalunya factura més de 255 MEUR i ocupa 1.300 treballadors, segons ACCIÓ

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – A Catalunya hi ha 119 empreses dedicades al sector de la micromobilitat, que facturen 255 milions d’euros i ocupen 1.300 treballadors. Són les principals xifres que dona un estudi d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa, adscrita al Departament d’Empresa i Treball-. L’informe destaca les “fortes previsions de creixement” del sector pels pròxims anys. “La micromobilitat creixerà enormement perquè és àgil, eficient, redueix dràsticament la contaminació i es complementa a la perfecció amb el transport públic”, indica el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat, Lluís Juncà. El document també recalca que un 70% de les empreses del sector tenen menys de 10 anys de vida.

Del total de companyies que es dediquen a la producció i els serveis vinculats a les motocicletes elèctriques, les bicicletes, patinets i monopatins; un 38% són fabricants de vehicles, un 28% es dediquen al lloguer i el 12% s’orienten a serveis de mobilitat compartida. La resta són fabricants de components i carregadors (9%), aplicacions de serveis (7%) i enginyeries (5%). Entre les empreses del sector destaquen les ‘start-ups’ com Wallbox, Cooltra, Silence, Yego, eMobike o Reby.

Publicitat

L’estudi també assegura que la micromobilitat implica menys contaminació. Així, es calcula que aquest sector pot suposar un estalvi en el consum d’energia anual de 127 TWh i deixar d’emetre 30,7 milions de tones CO2.

Pel que fa a tendències de futur, l’informe detalla que passen per l’augment de la seguretat dels conductors, el desenvolupament de nous sistemes de frenada d’emergència, el disseny de vehicles més originals o les noves modalitats de productes, entre altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió