Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El sector de la micromobilitat a Catalunya factura més de 255 MEUR i ocupa 1.300 treballadors, segons ACCIÓ

ACN Barcelona – A Catalunya hi ha 119 empreses dedicades al sector de la micromobilitat, que facturen 255 milions d’euros i ocupen 1.300 treballadors. Són les principals xifres que dona […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – A Catalunya hi ha 119 empreses dedicades al sector de la micromobilitat, que facturen 255 milions d’euros i ocupen 1.300 treballadors. Són les principals xifres que dona un estudi d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa, adscrita al Departament d’Empresa i Treball-. L’informe destaca les “fortes previsions de creixement” del sector pels pròxims anys. “La micromobilitat creixerà enormement perquè és àgil, eficient, redueix dràsticament la contaminació i es complementa a la perfecció amb el transport públic”, indica el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat, Lluís Juncà. El document també recalca que un 70% de les empreses del sector tenen menys de 10 anys de vida.

Del total de companyies que es dediquen a la producció i els serveis vinculats a les motocicletes elèctriques, les bicicletes, patinets i monopatins; un 38% són fabricants de vehicles, un 28% es dediquen al lloguer i el 12% s’orienten a serveis de mobilitat compartida. La resta són fabricants de components i carregadors (9%), aplicacions de serveis (7%) i enginyeries (5%). Entre les empreses del sector destaquen les ‘start-ups’ com Wallbox, Cooltra, Silence, Yego, eMobike o Reby.

L’estudi també assegura que la micromobilitat implica menys contaminació. Així, es calcula que aquest sector pot suposar un estalvi en el consum d’energia anual de 127 TWh i deixar d’emetre 30,7 milions de tones CO2.

Pel que fa a tendències de futur, l’informe detalla que passen per l’augment de la seguretat dels conductors, el desenvolupament de nous sistemes de frenada d’emergència, el disseny de vehicles més originals o les noves modalitats de productes, entre altres.