Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PPC denuncia que pateix “un cordó sanitari” perquè se’ls ha rebutjat totes les esmenes al pressupost

ACN Barcelona – El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha denunciat que els populars pateixen “un cordó sanitari” per part dels altres grups parlamentaris perquè se’ls ha rebutjat totes les […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha denunciat que els populars pateixen “un cordó sanitari” per part dels altres grups parlamentaris perquè se’ls ha rebutjat totes les esmenes que havien presentat als pressupostos. “Entenc que es rebutgi les esmenes de caire polític perquè tothom té la seva visió, però ni tan sols una maleïda esmena sobre un centre educatiu? Això és un cordó sanitari”, s’ha queixat. En aquesta línia, ha criticat que “tothom s’ompli la boca de tenir voluntat de diàleg” però després no s’hagi tingut “cap tipus de voluntat negociadora”.

El líder del PPC ha assenyalat que “a altres grups se’ls aplica un cordó verbalment”, en referència a Vox, però ha assegurat que els populars també en són víctimes perquè no s’ha aprovat cap de les 226 esmenes registrades.

Durant la seva intervenció al debat sobre els pressupostos de la Generalitat Fernández ha denunciat que els comptes inclouen “retallades” en diversos eixos, com l’habitatge. “Després diuen que és un pressupost expansiu. És expansiu en les seves cosetes però no en polítiques socials absolutament necessàries”, ha afegit.

Fernández ha aprofitat el debat per fer un resum de les principals propostes dels populars, com 10 MEUR per a reduir les llistes d’espera, 20 MEUR més per a Mossos i 10 MEUR per a la gratuïtat de l’educació infantil. A més, proposaven una reducció de 120 MEUR al pressupost destinat a la CCMA perquè creuen que és “sobredimensionat”.