Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Parlament aprova el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest divendres el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. La cambra ha donat llum verda a un text que […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat aquest divendres el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. La cambra ha donat llum verda a un text que s’ha enllestit les últimes setmanes després de moltes negociacions dels grups durant el procés d’esmenes. Els partits així ho van destacar, precisament, durant el debat de la normativa, celebrat durant la sessió d’ahir. La llei inclou un règim sancionador de 500.000 euros màxim per a infraccions “molt greus”. Les infraccions lleus seran entre 300 i 10.000 euros, i les greus entre 10.001 i 40.000 euros. Les molt greus oscil·laran entre 40.001 i 500.000 euros. Tot i discrepàncies en alguns dels punts, els grups han aprovat per unanimitat el gruix de la llei.

La llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació pretén prevenir les discriminacions, sigui quina sigui la seva causa, protegir les víctimes i implicar tothom en la lluita contra la discriminació. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que és una normativa “pionera”, ja que no n’existeix cap altra en l’àmbit estatal, tot i que ha estat reclamada pel Consell d’Europa per garantir els drets de la ciutadania.La llei és un instrument més cap a la tolerància zero a les discriminacions. Una eina “necessària i complementària” als instruments penals i de persecució dels delictes d’odi, tal com defensa el Govern.