Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El Gremi de Floristes de Catalunya, satisfet amb el ritme de venda de roses per Sant Jordi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, s’ha mostrat satisfet pel ritme de venda de roses en aquesta diada de Sant Jordi i ha valorat molt positivament que bona part del públic hagi apostat per comprar “les roses d’autor” que ha proposat cada floristeria, així com l’eliminació de bona part del plàstic. Tot i així, ha demanat a l’administració i al públic que rebutgi les flors de venedors “intrusos” que no demanen permís per plantar la seva paradeta. En declaracions a l’ACN també ha valorat positivament l’experiència a la ‘superilla’ del centre de Barcelona.

Guillén ha dit que aquest Sant Jordi en diumenge ha estat “fantàstic”. Tot i admetre que es venen menys roses que en un dia laborable, ha explicat que hi ha hagut molta afluència de públic durant tot el dia a tots els barris de Barcelona i per tot Catalunya. Les previsions eren de sis milions de roses venudes, i molt probablement es compliran. D’aquestes, uns 2,5 milions seran roses de floristeria, i la resta seran d’entitats que venen o regalen roses.

Publicitat

A més, ha remarcat que des del gremi es va fer una crida per apostar per les roses d’autor, de floristeria, amb valor afegit i sense plàstic. “Dona més feina, però és necessari per a la qualitat i la sostenibilitat”, ha dit. A més, considera que aquesta tendència s’ha d’accentuar en els propers anys. “És l’inici del final de la barbàrie de posar 3 milions de bosses innecessàries del tot”, ha remarcat. Així, ha volgut destacar que cada floristeria fa les seves pròpies roses, guarnides amb diferents elements i dissenys.

Respecte el funcionament de la ‘superilla’ al centre de Barcelona, se n’ha mostrat satisfet també i espera que es repeteixi en els propers anys. “És un punt de referència per a floristes i llibreters de tot Catalunya. “Aquest és el futur de Sant Jordi, no les parades soltes, aquest model s’ha d’acabar i anem cap a un Sant Jordi més professional”, ha reblat.

De fet, s’ha mostrat crític amb les 3.500 parades de roses de Barcelona que no depenen de floristeries i el més d’un miler que ni tant sols tenen llicència de venda al carrer durant aquest dia. Tot i els avisos a la Guàrdia Urbana, molts d’aquests venedors han pogut seguir venent, i per això Guillén aposta perquè sigui el públic el qui rebutgi aquestes roses. De fet, calcula que per Sant Jordi es deixen de pagar uns 10 milions d’euros en impostos corresponents a roses venudes per venedors sense llicència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió