Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

El govern espanyol aprova un decret per facilitar la contractació indefinida d’investigadors

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un decret per facilitar la contractació indefinida d’investigadors arran de l’entrada en vigor del nou marc de contractació de la reforma laboral. La portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha explicat que amb l’aprovació d’aquest text “s’avança” l’aplicació d’una mesura que ja inclou la llei de ciència, que encara està en tramitació al Congrés. En roda de premsa després del Consell de Ministres, Rodríguez ha explicat que el decret pretén “evitar cap incertesa jurídica perquè els investigadors tinguin també aquesta condició de contractats indefinits per donar-los tranquil·litat, seguretat i certeses en la seva carrera professional”.

En aquest sentit, la Generalitat ja havia plantejat a la ministra de Ciència, Diana Morant, aprovar un decret llei per solucionar l’impacte de la reforma laboral en el sector científic perquè la fi dels contractes per obra i servei el 31 de març deixaria sense cobertura jurídica bona part del col·lectiu.

Publicitat

<strong>Llei de ciencia</strong>

La llei de ciència aprovada pel Consell de Ministres a mitjans de febrer va crear un nou contracte indefinit per a científics i tècnics associat a línies d’investigació. Aquesta modalitat contractual substituirà els contractes per obra i servei, que tenien una durada màxima de quatre anys i implicava que grups d’investigació es veien obligats a trencar-se abans de finalitzar el projecte.

Tanmateix, aquesta mesura de la llei de ciència no entrarà en vigor fins que s’aprovi la norma al Congrés i, amb el decret aprovat aquest dimarts, el govern espanyol avança la cobertura jurídica al col·lectiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió