Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El Govern aprova el finançament per a 382 nous vehicles policials i 77 de bombers

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts dos acords per finançar nous vehicles policials i de bombers. D’una banda, Interior contractarà el subministrament, mitjançant lloguer sense opció de compra, de […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts dos acords per finançar nous vehicles policials i de bombers. D’una banda, Interior contractarà el subministrament, mitjançant lloguer sense opció de compra, de 382 vehicles per a la Direcció General de la Policia, per als anys 2021-2026. Els nous vehicles són turismes logotipats amb mampara de protecció que substituiran els antics. En la licitació s’inclouen 41 vehicles de baixes emissions -1 elèctric i 40 híbrids- mentre que la resta són de combustible tèrmic. D’altra banda, s’ha aprovat una despesa de 40,7 milions d’euros per finançar el contracte de subministrament en règim d’adquisició de 77 vehicles urbans destinats a la renovació del parc mòbil dels Bombers de la Generalitat per als anys 2022-2025.

D’aquests 77 vehicles, 24 són bombes urbanes lleugeres, 15 bombes nodrisses pesades,13 furgons de salvament varis, 13 bombes urbanes pesades i 12 autoescales automàtiques. L’adquisició suposarà una renovació i reposició, ja que no incrementarà el parc mòbil, perquè amb l’arribada dels vehicles nous se’n donaran de baixa d’altres en funció de la seva antiguitat i del seu estat de conservació.Els vehicles que s’incorporaran tenen característiques tècniques superiors i seran més còmodes i segurs. Per exemple, s’incorporen millores com el canvi semiautomàtic, sistemes complementaris de frenada o millores en la seguretat integral de la cabina.