Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El fotoperiodista Jordi Borràs guanya el X Premi Josep Maria Planes per la seva investigació sobre l’extrema dreta

ACN Manresa – El fotoperiodista Jordi Borràs ha guanyat el X Premi Josep Maria Planes pel treball d’investigació periodística recollit al llibre ‘Tots els colors del negre. L’extrema dreta a […]

Agències 17/01/2023

ACN Manresa – El fotoperiodista Jordi Borràs ha guanyat el X Premi Josep Maria Planes pel treball d’investigació periodística recollit al llibre ‘Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI’ (Ara Llibres). El jurat ha destacat el treball exhaustiu de Borràs i la seva “investigació de tants anys” de l’extrema dreta reflectida en un llibre “de qualitat, ben documentat i contrastat”. D’altra banda, el jurat també ha decidit atorgar una menció especial a la periodista Núria Orriols per la seva investigació sobre les llicències per edat del Parlament publicada pel diari ‘Ara’. El premi, convocat pel Col·legi de Periodistes amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, es lliurarà el 31 de gener al Centre Cultural el Casino de Manresa.

El jurat d’aquesta desena edició ha remarcat la gran qualitat de tots els treballs presentats. El Premi Josep Maria Planes té per objectiu reivindicar el periodisme d’investigació i mantenir viu el llegat i la memòria del manresà, pioner en el periodisme d’investigació a Catalunya (1907-1936). El guardó està convocat per la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, i està dotat amb 1.000 euros.