Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El festival de Pedralbes canvia de mans i Clipper’s Live organitzarà el certamen els tres propers anys

ACN Barcelona – El concurs públic per adjudicar l’organització del festival musical al Palau de Pedralbes ja té guanyador. La promotora Clipper’s Live s’encarregarà d’organitzar el certamen els tres propers […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – El concurs públic per adjudicar l’organització del festival musical al Palau de Pedralbes ja té guanyador. La promotora Clipper’s Live s’encarregarà d’organitzar el certamen els tres propers anys després d’aconseguir la puntuació més alta. S’imposa, així, a les altres tres candidates: Concert Studio –responsable del festival durant les deu edicions de vida i que ha quedat en l’última posició-, Big Tourism -més coneguda amb el nom de Dr. Music-, i Proactiv. D’aquesta manera, es posa fi a un periple que cueja des del 2020. El permís d’ocupació tindrà una durada de tres anys (2023, 2024 i 2025), entre el 19 de juny i 2 d’agost. Clipper’s ja s’ocupa de l’organització de festivals com el de Cap Roig o l’Internacional de Música de Cambrils.

Clipper’s Live ha obtingut 31,76 punts en l’oferta tècnica i la màxima puntuació (50 punts) en l’oferta econòmica, ja que l’oferta s’elevava a 1 milió d’euros. Per tant, en total, la promotora ha sumat 81,76 punts.

En segon lloc ha quedat Big Tourism -coneguda per la seva marca comercial, Doctor Music-, que ha obtingut una puntuació de 30,56 punts en l’oferta tècnica i la màxima puntuació (50 punts) en l’econòmica, oferint també 1 milió d’euros, i aconseguint 80,56 punts.

El tercer lloc ha estat per a Proactiv, que ha sumat 30,09 en l’oferta tècnica i 40 punts en l’oferta econòmica, en posar sobre la taula 800.000 euros, assolint els 70,09 punts.

L’actual adjudicatària, Concert Estudio, ha obtingut la puntuació més baixa en termes globals. Amb tot, en l’oferta tècnica ha assolit la qualificació més alta de les que competien, amb 40,61 punts. La seva oferta econòmica, però, amb un total de 550.000 euros, li ha donat només 27,75 punts, de manera que suma 68,36 punts.

Amb tot, fonts del Departament de Cultura assenyalen que els resultats són provisionals i s’han d’acabar de formalitzar en els propers dies, quan es podrà adjudicar formalment el contracte.

<strong>El concurs públic</strong>

El concurs públic l’ha impulsat la Direcció General del Patrimoni aprovada per Economia, amb l’objectiu d’adjudicar un permís d’ocupació temporal sobre uns espais de la finca, on s’ubica el Palau de Pedralbes.

Han pogut participar en aquesta licitació totes les persones físiques i jurídiques, espanyoles o estrangeres, que tinguessin plena capacitat d’obrar, d’acord amb els articles que comprèn la secció 1a del capítol II, títol II, llibre I de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, i que no estiguessin incurses en cap de les circumstàncies compreses en l’article 71 de la mateixa norma.

El cànon del permís d’ocupació, que era un dels criteris d’adjudicació, s’establia en un mínim de 458.055 euros, impostos no inclosos, per la duració total del permís d’ocupació, de tres anys, millorable a l’alça per les persones interessades en la presentació d’ofertes.

<strong>La visió de Concert Studio</strong>

El passat 11 de gener, la promotora responsable de la celebració del Festival de Pedralbes, Concert Studio, va denunciar que l’edició d’aquest estiu es trobava en l’aire perquè encara no tenia el vistiplau de la Generalitat –responsable del palau i els jardins que l’allotgen.

Concert Studio va esgrimir que fa un any i mig que esperen un conveni i disposen d’una carta firmada per la secretària general de la Presidència durant el mandat de Quim Torra en què se’ls autoritza a celebrar-lo també aquest any.