Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

El Consell de l’Advocacia premia l’advocada Rut Carandell per la defensa del català en la judicatura

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consell de l’Advocacia Catalana ha premiat l’advocada, mediadora i actual presidenta de la Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, per la trajectòria en la defensa del català al món del dret. El XVIè Premi Agustí Juandó Royo s’ha fet públic aquest divendres. L’acte l’ha clos la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que ha animat els advocats a ser “militants” pel català a la justícia per “garantir els drets lingüístics de la ciutadania”. Ciuró també ha anunciat que el Govern preveu augmentar als pressupostos la partida de recursos per al torn d’ofici. Tots els professionals d’aquest torn que vulguin actuar en català tindran “ostensiblement més recursos econòmics que l’estimulin a fer-ho”, ha afirmat Ciuró.

La consellera ha alertat que el català, especialment a la justícia, es troba en una “situació lamentable” i ha animat a “pedalar” amb “intensitat” per la llengua per no “caure de la bicicleta”. Per tant, ha afegit, “el Departament té ara unes persones dedicades a pedalar pel català, perquè no es deixi de vetllar per la llengua pròpia a la Justícia”.

Publicitat

Rut Carandell (Barcelona, 1966) és presidenta de Plataforma per la Llengua des del febrer d’aquest any i té una trajectòria dilatada en la defensa i la promoció del català, especialment en el món del dret. Va ser fundadora de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia –entitat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura- i va ser responsable de llengua del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió