Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Consell de l’Advocacia Catalana inicia una campanya per potenciar la mediació i evitar el col·lapse judicial

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana ha posat en marxa una campanya per potenciar l’ús de la mediació entre els lletrats i lletres i evitar així el col·lapse judicial. La […]

Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El Consell de l’Advocacia Catalana ha posat en marxa una campanya per potenciar l’ús de la mediació entre els lletrats i lletres i evitar així el col·lapse judicial. La campanya compta amb al col·laboració del Departament de Justícia i es durà a terme fins a finals d’any. Consistirà en diverses accions de formació adreçades als professionals de l’advocacia per informar-los sobre la importància de la medicació i evitar així que alguns assumptes acabin “innecessàriament” als jutjats. D’aquesta manera es pretén contribuir a rebaixar la pressió dels òrgans judicials, especialment davant l’acumulació d’assumptes derivats de la pandèmia.

La presidenta del Consell, Maria Eugènia Gay, ha destacat els avantatges que la mediació suposa per a la ciutadania en general, com obtenir una solució amb més agilitat o la minoració dels costos emocionals que suposa anar a un judici. Gay ha demanat també la implicació de la judicatura i l’administració “per superar les dificultats que en el dia a dia es trobem els professionals en els jutjats”.Els catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya disposen de serveis d’informació sobre la mediació i estan al servei dels seus col·legiats per dotar-los de pautes a seguir, així com dels corresponents centres de mediació als quals s’hi pot adreçar qualsevol ciutadà interessat en aquesta via de resolució. També s’informa d’aquesta opció a través de l’assistència jurídica gratuïta.