Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

El Banc dels Aliments preveu recollir més de 30 tones de menjar dels excedents de la fira Alimentària

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Banc dels Aliments de Barcelona preveu recollir més de 30 tones de menjar dels excedents de la fira Alimentària. Un equip format per un centenar de voluntaris han recorregut els diferents pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i han anat recollint les mostres exposades per les empreses que han participat al certamen. L’any 2018, en l’última edició de l’esdeveniment, es van recollir prop de 35 tones d’aliments “d’alt valor nutritiu” com ara peix, carn o làctics, segons explica l’entitat. La iniciativa “a contra rellotge” ha començat a les sis de la tarda i s’espera que s’allargui fins a les nou de la nit, en un desplegament que inclou sis camions, dos dels quals refrigerats, i tres furgonetes.

Tots els aliments recuperats es traslladaran a la seu central del Banc dels Aliments a la Zona Franca per ser repartits de manera immediata l’endemà a les entitats socials.

Publicitat

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó, ha explicat durant l’operatiu que entre el que es recull hi ha productes “molt variats”, d’alta qualitat i d’un elevat valor nutritiu com carn, peix o congelats.

“L’objectiu i el compromís que tenim amb la Fira i amb Alimentaria es retirar-ho tot amb una rapidesa molt gran quan es tanca el saló i abans que es desmuntin els estands enduent-nos tot l’aliment apte pel consum humà”, ha afegit Fatjó.

Durant la recollida, que ha durat unes tres hores, s’ha vist també a algunes monges i molts treballadors dels diferents estands col·laborant amb els voluntaris del Banc dels Aliments per tal d que no es desaprofités cap caixa de menjar.

Segons el Banc dels Aliments de Barcelona, un dels principals canals d’entrada d’aliments de l’entitat és el de “minves” i recuperació d’excedents de la distribució i la restauració.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió