Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El 42è Jazz Terrassa suma Wilma Ann i les catalanes Alba Pujals i Alba Ruiz a un programa de més de seixanta concerts

ACN Terrassa – La 42a edició del Festival de Jazz de Terrassa (Vallès Occidental) oferirà més de seixanta concerts, entre els quals destaquen les incorporacions de Wilma Ann i les […]

Agències 21/02/2023

ACN Terrassa – La 42a edició del Festival de Jazz de Terrassa (Vallès Occidental) oferirà més de seixanta concerts, entre els quals destaquen les incorporacions de Wilma Ann i les catalanes Alba Pujals i Alba Ruiz. Aquestes actuacions s’afegeixen a noms de primera línia internacional ja anunciats setmanes enrere, com Monty Alexander, Gerald Clayton o el bateria Ulysses Owens Jr, que retorna al festival ara com a líder dels Generation Y. El Jazz Terrassa se celebrarà del 8 al 26 de març amb la Nova Jazz Cava com a escenari habitual. Aquest any també es recupera l’acte emblema: el Pícnic Jazz. Després de tres edicions sense celebrar-se per la pandèmia, torna al Parc Vallparadís el diumenge 19 de març juntament amb l’estrena de l’espai infantil Pícnic Xic.

El festival “porta figures de primer ordre internacional”, ha destacat la coordinadora Susanna Carmona en roda de premsa aquest dimarts, tot recordant que la cita comptarà enguany, entre altres, amb Paolo Fresu i Omar Sosa en el debut del pianista cubà a la cocapital vallesana. La Nova Jazz Cava, espai emblema del festival, acollirà fins a 17 actuacions, però el festival s’expandeix en nous emplaçaments com la Plaça Rector Homs o la consolidació del Parc de Sant Jordi. En total, 22 espais a Terrassa i a diferents punts de la comarca, seguint l’objectiu de descentralitzar-lo. Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls formen ara part de la programació estable.

Com ja van anuciar els organitzadors, un dels principals reclams d’aquesta edcició serà el retorn del Pícnic a Vallparadís després de tres anys d’absència. “Estem molt il·lusionats de poder recuperar una edició amb normalitat”, ha explicat Carmona. El tret de sortida el farà la big band Barcelona Jazz Orquestra, que substitueix la Locomotora Negra després de la seva dissolució. La jornada avançarà amb quatre actuacions musicals de primer nivell i l’estrena del Pícnic Xic, que vol donar visibilitat a entitats que treballen per la infància. També es recupera la ruta gastronòmica Menjazz i la presentació al Cinema Catalunya del documental Terrassa és Jazz, dirigit pel cineasta terrassenc Antoni Verdaguer.

Pel que fa al 20è Premi Jazzterrassaman, aquest cop recau en el saxofonistaK Joan Albert, músic actiu des de 1973 i “peça clau de la divulgació del Jazz Terrassa, on se li comptabilitzen 248 participacions en diferents escenaris”, segons els organitzadors. En conjunt, l’edició d’enguany estarà dedicada al periodista musical i soci de Jazz Terrassa, Karles Torra, que va morir l’any passat.