Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Barcelona rep dotze tones de material de protecció comprat a Xangai per distribuir entre serveis essencials municipals

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha rebut dotze tones de material de protecció, la primera gran compra feta des de l’inici de la crisi sanitària per protegir els serveis essencials municipals. […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha rebut dotze tones de material de protecció, la primera gran compra feta des de l’inici de la crisi sanitària per protegir els serveis essencials municipals. L’enviament inclou 600.000 mascaretes quirúrgiques IIR, 5.000 granotes, 12.000 ulleres i 9.600 gorros, que es distribuiran entre serveis socials, Bombers, Guàrdia Urbana, mercats municipals, Mercabarna, cementiris, i serveis de neteja. La compra del material procedent de Xangai ha tingut un cost aproximat de mig milió d’euros i ha arribat amb un avió fletat per l’exèrcit espanyol i promocionat per l’ICEX, mentre que el transport ha estat sufragat per l’Estat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que “per fi” hagi arribat la compra i ho ha destacat com “una bona notícia” en un context complicat. Els materials, ha dit, començaran a distribuir-se de forma immediata als serveis que aquests dies “garanteixen condicions mínimes” a la ciutat. “Com a ajuntament tenim prioritat fer costat al departament de Salut però també tenim serveis essencials a la ciutat i fem el màxim esforç per protegir els treballadors”, ha expressat. Al seu torn, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha celebrat la “primera gran compra” i ha remarcat la tasca del personal involucrat així com la comunitat xinesa a Barcelona i el consolat, que els està proporcionant contactes de fabricants de material. Segons Collboni, amb la distribució d’aquesta compra de mascaretes i altres materials s’hauria de poder facilitar l’activitat dels serveis bàsics municipals durant les pròximes quatre o sis setmanes. Avió fletat per l’exèrcit L’aparell que transportava el material procedent de Xangai va arribar dimecres a Torrejón de Ardoz després de passar per Minsk. El material va arribar a Barcelona el mateix dia a darrera hora de la nit, als magatzems municipals. El cost del transport, sufragat per l’Estat, ha estat d’uns 400.000 euros, segons Collboni.A banda del material arribat des de Xangai i comprat per l’Ajuntament, ciutats xineses amb les quals Barcelona té establerts acords de col·laboració o d’agermanament han confirmat que realitzaran donacions de material mèdic de primera necessitat com ara mascaretes, bussos o ulleres de protecció. És el cas de la mateixa Xangai, Shenzhen i Yiwu, que donaran 150.000 mascaretes.