Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Asufin col·laborarà amb la Generalitat per compensar els consumidors afectats per les targetes ‘revolving’

ACN Barcelona.-L’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) col·laborarà amb la Generalitat de Catalunya per compensar els consumidors afectats per les targetes ‘revolving’, unes targetes de crèdit que es caracteritzen pel seu elevat […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-L’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) col·laborarà amb la Generalitat de Catalunya per compensar els consumidors afectats per les targetes ‘revolving’, unes targetes de crèdit que es caracteritzen pel seu elevat interès –entre el 22% i el 29%- i que sovint es comercialitzen lluny d’una oficina bancària, en espais com gasolineres, centres comercials o supermercats. Asufin començarà a treballar amb la Generalitat un cop s’aprovi una proposta de resolució sobre les ‘revolving’, la qual insta a l’Agència Catalana de Consum a “estudiar les clàusules abusives” i “donar assessorament jurídic als afectats”. Segons dades del Banc d’Espanya, aquest producte mou gairebé 14.000 MEUR a l’any i afecta entre dos i tres milions d’usuaris a l’Estat.

En el comunicat emès per Asufin es recorda que el Tribunal Suprem ja va declarar el passat mes de març “abusius” els interessos de les ‘revolving’, ja que són considerats “usurers”. Per l’associació, les targetes són “una autèntica trampa de deute pel consumidor”, ja que el pagament de les quotes mensuals és tan reduït que, a vegades, fa impossible que es pugui retornar tot el préstec. “Això genera una espiral de deute de la qual és molt difícil sortir”, afegeix.Actualment, Asufin té en marxa cinc demandes col·lectives contra targetes ‘revolving’ que es van comercialitzar a Carrefour, Bankinter, Wizink, Banco Santander i CaixaBank.

Relacionats