Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Aprovat per unanimitat el pla per enderrocar l’edifici Venus

ACN Barcelona.-Els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, la Diputació de Barcelona i la Generalitat han aprovat aquest dijous per unanimitat el pla de gestió del bloc Venus […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Barcelona.-Els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, la Diputació de Barcelona i la Generalitat han aprovat aquest dijous per unanimitat el pla de gestió del bloc Venus 2021-2026 del barri de la Mina, que comportarà l’enderrocament de l’edifici. El projecte està dotat amb 30,8 milions d’euros, que inclouen les solucions personalitzades per a les 244 famílies que hi viuen. Aquestes solucions passen per indemnitzacions, reallotjaments o lloguers socials, en funció de cada cas. Es calcula que cap al 2023 es pugui començar a reallotjar les primeres famílies. Està previst que el segon semestre d’aquest any es creï una oficina tècnica que serà l’encarregada de gestionar tot el que implica el pla, com ara les expropiacions o l’enderroc.

En concret, el pressupost que s’ha aprovat per unanimitat és de 30.814.404 euros, dels quals la Generalitat n’aporta 16,79 (12,64 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la resta del Departament de Territori i Sostenibilitat). L’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona aporten l’altra part del pressupost, a excepció de 6,77 milions d’euros que el Consorci del barri de la Mina tenia de romanent i que també s’hi inclouen.Fa 20 anys que les famílies que alberga l’edifici Venus esperen una solució, ja que l’enderroc i el reallotjament dels veïns en habitatges de substitució estaven previstos al Pla especial de reordenació i millora del barri del 2002. Finalment, el juny passat, la justícia els va donar la raó i va obligar les administracions a buscar una sortida justa per a ells. El nou projecte estima que les primeres famílies podran deixar enrere el bloc Venus a principis del 2023.