Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

ANPE critica que el nou calendari escolar no s’hagi “consultat” amb els col·lectius afectats

ACN Barcelona – ANPE ha criticat aquest divendres que el nou calendari escolar no s’hagi “consultat” amb els col·lectius afectats, com és el cas de les famílies, els equips directius […]

Agències 11/02/2022

ACN Barcelona – ANPE ha criticat aquest divendres que el nou calendari escolar no s’hagi “consultat” amb els col·lectius afectats, com és el cas de les famílies, els equips directius i els docents. Assenyala que tots ells no van ser coneixedors de la notícia fins que la va anunciar el Govern, i lamenta que només s’hagués consensuat “amb els experts de torn” que “no han trepitjat mai una aula”, ni saben com funciona “un centre educatiu”. En aquest sentit, el sindicat ha recordat que des de fa molt temps escoles i famílies reclamen “una jornada continuada a primària”, i que en cap moment han estat escoltades pel departament.

El sindicat ha assegurat que allò que realment ajudaria a millorar els resultats dels alumnes seria un sistema educatiu “menys permissiu”, on es valorés realment la cultura de l’esforç. També sosté que calen més recursos, així com la possibilitat de disposar d’unes ràtios més baixes “per poder donar una atenció més individualitzada a l’alumne”. Finalment, lamenta que hi hagi massa burocràcia. “Ens treu temps per al que realment volem i ens agrada fer que és ensenyar”, afirma ANPE.